Cookie- og privatlivspolitik

Sådan skyder du fascinerende nordlys

Når der er chance for Nordlys på den mørke nattehimmel, skal du og dit kamera slå til. Det kræver nogle enkle fotografiske færdigheder og få hjælpemidler.

  • Dato: 12.09.2014

Hent artiklen her

Aurora borealis, som nordlys også kaldes, er et af nattehimlens mest fantastiske lysfænomener, og mange fotografer ser det som en stor udfordring at hive flotte fotos med hjem fra mørket. Nordlyset optræder fra august til april, men er tydeligst i vintermånederne nær polarcirklen, hvor man kan opleve det lige over hovedet. I dette afsnit af Fotoskolen går vi tæt på fænomenerne og hjælper dig i gang med at tage flotte nordlysbilleder.

Vi har samlet en række artikler, der alle giver dig gode tips & tricks til at fotografere nordlys og andre himmelfænomener.
Sådan fotograferer du nordlys

Det skal du bruge

Når du skal i gang med at fotografere nordlys, skal du medbringe et godt spejlrefleks- eller systemkamera samt en kraftig vidvinkel. Kitobjektiver kan til nød bruges, men de bedste billeder får man med brændvidder i området 10-20 mm. Et stativ skal du også medbringe ligesom en pandelampe er en god hjælp, når du skal indstille kameraet i mørke. En fjernudløser kan også være en god hjælp, hvis man vil undgå rystelser ved de lange lukkertider. Alternativt er kameraets selvudløser også en fin mulighed.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev