Cookie- og privatlivspolitik

Sådan skyder du fyrværkeri

I morgen er det nyårsaften. Det betyder også, at det er årets helt store fyrværkeribegivenhed. Her får du fem tips til at tage de bedste fyrværkeribilleder.

  • Dato: 30.12.2015

Når nytåret skydes ind, er det samtidig en oplagt mulighed for at skyde nogle fantastisk flotte aften- og nattebilleder i et helt specielt lys. For at komme hjem med nogle skarpe billeder, der funkler, er der dog en række ting, du skal huske. Her får du de fem vigtigste tips til at skyde bedre fyrværkeribilleder.

1. Udvælg dig en god placering, hvor du har et godt overblik over aftenens fyrværkeri. Er du i byen, så vælg et sted med høj beliggenhed. Håb på skyfrit vejr. Det giver den bedste baggrund.

2. Medbring et stativ, da lukkertiderne skal være meget lange. Brug meget gerne en vidvinkel. Det giver et flot overblik. Med en tele kan du desuden fange den enkelte raket, når den eksploderer.

3. Indstil kameraet til manuelt program. For at få lysstriber fra fyrværkeriet, så vælg en lang lukkertid, fx 10 sekunder. Vælg en lille blændeåbning som F11 for at få god dybdeskarphed.

4. Sæt som udgangspunkt ISO til 100, men skru op, hvis dine billeder bliver for mørke.

5. Skyder du jpeg, så sæt hvidbalancen til Hvidt fluorescerende lys eller Dagslys, altså omkring 4000 til 5200 kelvin. Det giver den bedste farvegengivelse. Skyder du raw, kan du justere i billedbehandlingen.

Godt nytår!

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev