Cookie- og privatlivspolitik
Fascineret af det forladte

Fascineret af det forladte

De to eventyrere Morten Kirckhoff og Jan Elhøj opsøger forladte steder over hele kloden iført deres kameraer. De har været i 30 lande og set over 1000 steder. Kom med, hvis du tør.

  • Dato: 02.05.2016

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

To fotoeventyrere udforsker forladte hospitaler og glemte akvarier langt inde i skoven. Undervejs må de forcere pigtråd, gemme sig for fulde vagter med maskinpistoler og stikke af fra glubske vagthunde.

“Vi er selvfølgelig spændte, men ikke decideret bange. Det er klart, at man kan føle sig lidt presset, når man opdager, at de vagter, der bevogter stedet, er fulde og har maskinpistoler over skulderen", fortæller Morten Kirckhoff og fortsætter:

"Det var for eksempel tilfældet, da vi trængte ind på et nedlagt kraftværk i Albanien. Her kunne vi lugte cigaretrøgen, da vagterne passerede tæt på, hvor vi lå. Vi havde også sat snubletråde op, så vi kunne høre, hvis vagterne kom tæt på os om natten. Men vi må alligevel have sovet ret godt den nat, for da vi vågnede næste morgen, var snubletrådene forsvundet, uden vi havde hørt eller opdaget noget.".

Draget af det ukendte

Han og makkeren Jan Elhøj har kendt hinanden, siden de som helt unge knægte i slutningen af 1980´erne rendte rundt i København og malede ulovlig graffiti på byens mure.

I en årrække har de to venner også dyrket den subkultur, der går under navnet Urban Exploration. Det er en livsstil, hvor man udforsker byens ukendte rum og utilgængelige steder.

Vi har interviewet de to eventyrer til magasinet Digital FOTO og fået nogle af de mest spændende og mest nervepirrende historier fra deres rejser rundt i verden.

Som abonnent kan du læse interviewet her, og bliv både inspireret, fascineret og måske også lidt skræmt.

Vind bogen om forladte steder

I forbindelse med interviewet i magasinet har vi på vores Facebookside en konkurrence, hvor du kan vinde et eksemplar af Jan Elhøj og Morten Kirckhoffs fotobog "Abandoned Volume 3".

Bogen er kun trykt i 3000 eksemplarer, og de 2000 er allerede solgt.

Følg med på Facebook hvor konkurrencen kører i uge 19 og 20.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev