Hong Kong - Foto: Ho Fan

Hong Kong i 50'erme set gennem teenagers kamera

I teenagerårene i 50’erne tog Ho Fan disse fantastiske billeder i Hong Kong med sit Rolleiflex. På den tid var foto typisk noget, man lavede i et studie, men den unge Ho Fang var fascineret af livet i byens gader, mennesker og lyset.

14. marts 2016

i 50'erne var foto typisk noget, man lavede i et studie, men teenageren Ho Fan var fascineret af livet i byen, lyset og menneskene.

Hong Kong Foto: Ho Fan

Ho Fan blev født i Shanghai i 1931, flyttede med sin familie til Hong Kong i en tidlig alder. Som 13-årig fik han sit første kamera, et gammelt Rolleiflex, af sin far, og han begyndte snart at udforske byens markedspladser, slumområder, gader og stræder gennem kameraet.

Han fremkaldte billederne i familiens badekar, og gennem årene blev det til en lang række billeder, som viser byens udvikling op gennem 50'erne og 60'erne.

Hong Kong Foto: Ho Fan

Sidenhen har Ho Fan vundet 280 fotopriser over hele verden for sine fotografier, ligesom han har haft en stor karriere i filmindustrien. Han har desuden udgivet en række bøger med sine fotografier blandt andet Hong Kong Yesterday og The Living Theatre.

Hong Kong Foto: Ho Fan
Hong Kong Foto: Ho Fan
Hong Kong Foto: Ho Fan
Hong Kong Foto: Ho Fan

Fan Hos fotografier er gengivet her med tilladelse fra Themes+Projects, San Francisco.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...