Lær af os - her er vores dummeste foto-fejl

Vi har alle været uheldige med kameraet på et eller andet tidspunkt, men der er klare forskelle på at dumme sig derhjemme - og ude i vildmarken.

27. september 2016

Jo længere der er hjem til specialistens værksted, des større et problem er det at dumme sig med sit kameragrej. Her har vi samlet nogle af redaktionens største bommerter.

En flyvetur i sneen

Naturfotograf Morten Hilmer har stor stor erfaring med fotoprojekter langt væk hjemmefra.

Men selv for den mest garvede kan det gå galt, og det måtte Morten sande, da kamerahuset ikke havde fået ordentligt fat i objektivet på en hundeslædetur på Grønland, så hans Nikon D3S tog en ufrivillig flyvetur ud i sneen.

Kameraet landede med bajonetten først, og var så fyldt med sne, at han ikke kunne ryste det ud.

Da kamerahuset var tørret godt igennem, fungerede det utroligt nok stadig, men det krævede et hjemmebygget rensekit af et kreditkort, et stykke af en T-shirt og en smule sprit for at få renset den plettede sensor, så han kunne skyde videre.

> Læs også: 3 ting du skal undgå, når du tager billeder

Den skødesløse

Chefredaktør Klaus Nygaard var nok lidt for letsindig, da han på en tur til Sedona, Arizona, skiftede objektiv, og lagde sin tele i jakkelommen.

Det dyre objektiv faldt nemlig ud af lommen, og landede flere meter ned af klipperne.

Det lykkedes at finde objektivet igen, men det raslede og zoomgangen var skæv, hvilket kostede en kedelig og ret dyr reparation.

Test alt inden turen

En vigtig lektie til alle er, at alt skal afprøves inden afrejse.

Det lærte Karsten Bidstrup på den hårde måde, da han ikke fik testet sine nye fotohandsker inden en rejse til Antarktis.

Handskerne blev nemlig så stive i kulden, at han under indstilling af ISO også fik ramt knappen til optagelseskvaliteten. Det betød, at han først efter en halv dag opdagede, at han ikke længere skød i raw, men i mellem-jpeg.

I dag rejser han aldrig nogensinde uden at have tjekket det hele efter.

I artiklen i Digital FOTO 15/2106 kan du læse flere af redaktionens uheldige fejl. Som abonnent kan du hente artiklen gratis herover eller via Wype-appen på din smartphone eller tablet.

> Få abonnement på Nordens største fotomagasin Digital FOTO

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...