Cookie- og privatlivspolitik

Alternative landskaber

Mange landskabsbilleder skydes med vidvinkel og en lille blænde, og bliver derfor let forudsigelige og kedelige. Her lærer du at gå på jagt efter naturens flotte motiver fra andre vinkler, så det pæne afløses af det interessante.

  • Dato: 23.05.2014

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Nu er det på tide, at den bevidstløse vidvinkel-med-fuld-dybdeskarphed-rutine skiftes ud med mere kreative alternativer. Først og fremmest skal man væk fra den tankegang, at man partout skal have hele sceneriet med, når man skyder landskaber. Drop vidvinklen, og skyd på brændvidder, hvor du skal skære noget væk og vælge det mest interessante. Her kan det være en stor hjælp at montere et objektiv med fast brændvidde på fx 50 mm eller 100 mm, og så kun skyde med det. Det vil også give anderledes landskaber, hvis du begrænser dybdeskarpheden med en blænde på fx F5.6 og fokuserer på noget i mellem- eller forgrunden, for en lettere sløret baggrund vil stadig vise omgivelserne frem, men stjæler ikke opmærksomheden på samme måde, som hvis du havde brugt blænde F16.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev