Cookie- og privatlivspolitik
3 tips til fotografering af ørne

3 tips til fotografering af ørne

Et drønskarpt billede af havørnen på jagt eller et sjældent skud af kongeørnen med sit bytte i kløerne er svært ikke at blive begejstret over. Her giver vi dig den enkle vej til at lokalisere hans majestæt og få pletskuddene i kassen.

  • Dato: 27.06.2016

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

1. Brug andres erfaring

Udnyt fotoklubber og Facebook-grupper, som fx Vild med lillevildmose eller Fugle- og naturfotograferne.dk, til at blive klogere. De ved ofte meget om, hvor og hvordan ørnene jager, æder eller hviler, og hvordan du skal gribe det an som fotograf.


2. Frem med telen


Brug et objektiv på mindst 300 mm, især hvis du skyder flyvende ørne. Anvend eventuelt en telekonverter for brændviddeforlængelse, men husk, at den tager en del af lyset og dermed et par blændetrin.


3. Styr på fokus

Få helt styr på kontinuerlig autofokus. Anvend lav sporingsfølsomhed og fokuspunkt med støttepunkter. Brug spotmåling af lys, og mål på fuglen. Skyder du håndholdt, så brug objektivets indbyggede billedstabilisering.

I artiklen herover, som du kan hente gratis som abonnent, gennemgår vi trin for trin, hvordan du indstiller fokus. Du finder også et kort over Danmark med markering af, hvor du finder ørnene. Ikke mindst kan du høre en række spændende og lærerige historier om at fotografere hav- og kongeørne både ude og hjemme.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev