Cookie- og privatlivspolitik

Forrygende fotos af efterårsskoven

Efteråret er en fest for naturfotograferne, når skov og land eksploderer i spraglede farver og forunderlige mønstre. Her får du tips til at bruge forskellige brændvidder optimalt samt hvordan du får lys og farver til at funkle.

  • Dato: 08.10.2014

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Selv om fteråret ofte forbindes med støvregn, tåge og blæst, er det faktisk en af de mest farverige årstider, som på en flot solskinsdag byder på en sand farvesymfoni. Skoven er spændende at bevæge sig i, uanset om det er gråvejr eller solskin, for motiverne har vidt forskellige udtryk, som alle har sin charme. Er vejret godt, er det inspirende at tænke i sort-hvid og fokusere på strukturer og mønster, mens en blå himmel og sol er perfekt til flotte farvefotos.

I den dunkle skov medvirker alle vejrtyper til at skabe en stemning. Her kan man blive udfordret at det svage lys, og det kan være nødvendigt at bruge stativ og trådudløser. Det kan også være, at kontrasterne på en solrig dag kan være svære at kontrollere, selv med en meget præcis lysmåling. Her er det en god idé, at tjekke histogrammet, for at se efter udbrændte områder. I denne artikel går vi tæt på avancerede eksponeringsteknikker og giver tips og tricks til at opnå bedre resultater.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev