Cookie- og privatlivspolitik

Pletskud i den blå time

Kort før solopgang og lige efter solnedgang bliver lyset på himlen ganske særligt. Fænomenet kaldes den blå time. Et tidspunkt hvor den velforberedte fotograf kan tage billeder med et helt fantastisk skær.

  • Dato: 14.04.2012

Hent artiklen her

Hent hele artiklen og læs meget mere om, hvordan du får perfekte pletskud i den blå time.

Billeder taget i den blå time får ofte nogle helt fortryllende nuancer, hvis man som fotograf lærer at slå til på de rigtige tidspunkter og steder. To gange i døgnet taler vi om den blå time – nemlig lige før solopgang og lige efter solnedgang. Her spredes solens lys på en sådan måde, at det menneskelige øje opfatter lyset som blåt. Billeder taget her sprudler ofte af mættede farver, og fototeknisk er det faktisk forbavsende nemt at få pletskud med hjem.

Det vigtigste er, at man som fotograf planlægger sin fototur grundigt og har fotoudstyret i orden. I den blå time skifter lyset ret hurtigt, hvorfor det er absolut nødvendigt, at man allerede på forhånd har undersøgt, hvornår lyset præcis indfinder sig, ligesom man har udvalgt sine motiver. Den blå time rykker sig hver dag, så her kan man få hjælp fra internetsider eller bruge en lille app til telefonen, som fortæller, hvornår den blå time indtræffer præcis det sted i verden, hvor man befinder sig. Det kan du læse mere om i artiklen.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev