Cookie- og privatlivspolitik
Chronicker Photography

Dudeoir: Frække billeder af mænd i boudoir-stil

I nogle tilfælde er det helt sikkert en joke, når mænd smider tøjet og får taget sexede billeder i feminine poseringer. Ikke desto mindre dukker billederne op igen og igen. Stilen har fået navnet Dudeoir - som modspil til boudoir med afklædte kvinder.

  • Dato: 01.08.2016

Om det er en ny trend, en ny fotostil eller blot et oprør mod de gængse normer, ved vi ikke. Men vi ved, at dudeoir - billeder af afklædte mænd i sexede, typiske kvindeposeringer - dukker op igen og igen.


Dudeoir har ovenikøbet fået sit eget samlingspunkt i en Dudeoir-gruppe på Facebook, hvor du kan se en række billeder fra fotografer, som dyrker stilen.

I sidste uge gik fotografen Matt Sprouse for eksempel viralt, da dette billede af hans kammerat ramte Facebook.

#beardgame #beard #waves #majestic #sunset #lakelife #beardlife #nikon #nikon_photography_ #parody #beardflip

Et billede slået op af mattsprouse1 (@mattsprouse1) den


Den canadiske fotograf Masika May har dyrket stilen flere gange. I starten af året fik hun massiv eksponering over hele verden med en fotoserie af en mand, som iført meget lidt tøj flirtende smiler til kameraet.

Modellen på billederne, Brendon Williams, er ven af fotografen, og han fik taget billederne til en fotobog til sin kones fødselsdag. Nogle af billederne blev sidenhen fjernet fra Facebook, da de ikke overholdt Facebooks regler for nøgenhed.Siden fulgte en fotoserie i samme stil fra den canadiske fotograf. Denne gang med et landbrugstema, og igen blev billederne delt vidt og bredt.Masika May har samlet en række af billederne i en dudeoir foto-kalender, hvor overskuddet går til forskning i sclerose i Canada. En sygdom, hendes mand lider af.

Den sexede skovhugger

Et andet kalenderprojekt, som også fik voldsom eksponering på de sociale medier er "The Whimsical Woodsman" af Chronicker Photography fra Arizona, USA.

Her drog fotografen i skoven med en letpålædt skovhugger og fik disse fantastiske billeder i kassen.
Nogle vil måske tænkte "kun i USA" - og det er nok heller ikke helt forkert. Men tendenser fra USA har det med at blive spredt til resten af verden med tiden...Reklamebranchen følger med

Dudeoir-tendensen har også ramt reklamebranchen, og det virker som et klogt træk.

Det tyske bryggeri Bergedorfer Bier fik ihvertfald meget omtale med en reklamekampagne, hvor de brugte mandlige modeller, som præsenterede deres ølmaver på samme måde, som gravide kvinder viser maven frem.


Samme tankegang fik Reddit-brugeren DruishPrincess69, da hans gravide kæreste ikke ville stille op til gravidfotografering. Så gjorde han det bare selv.

manternity pics


Kopierer kendis-billeder

En lidt anden version af genren går ud på at kopiere kendte menneskers billeder med ekstra maskulint islæt - og et glimt i øjet.

Hos de australske designerne, Bondi Hipsters, er det blandt andet gået ud over Justin Bieber og Miranda Kerr.Buzzfeed har desuden lavet denne interessante video, hvor de bad helt almindelige mænd stille op til en række "kopier" af kendte menneskers billeder. Én ting var at håndtere poseringerne og make-uppen, men den efterfølgende (til tider voldsomme) redigering af billederne kom bag på modellerne.


Vi kan af gode grunde ikke sige, om dudeoir er kommet for at blive. Men meget tyder på, at man når langt på sociale medier, hvis man skyder en mand i dametøj.Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev