Cookie- og privatlivspolitik
Jimmy Nelson interview

Interview med Jimmy Nelson: Et foto før det forsvinder

Mesterfotografen Jimmy Nelson har rejst til steder i verden, hvor meget få kommer, for at fotografere stammefolk, før de forsvinder.

  • Dato: 18.04.2016

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Jimmy Nelson har i flere år arbejdet på projektet “Before they”, hvor han rejser rundt i hele verden for at fotografere stammefolk, før de forsvinder. I Etiopien ventede han en hel uge på et billedet, der så alligevel blev afbrudt af et familieslagsmål, og i Mongoliet drak han sig fuld og blev overfaldet af rensdyr, før han blev accepteret af stammen.

Det rejser mesterfotografen Jimmy Nelson aldrig uden

1: Jimmy har selv sammensat et kamera ud af et Cambo storformatkamera, et udvalg af Schnei­der-Kreuznach-objektiver og digitale bagstykker fra Hasselblad.

2: Jimmy har altid sine løbesko med sig ud at rejse. For ham er der intet som en løbetur, der kan sætte tingene på plads. Det skaber glæde, og han får tid for sig selv til at tænke.

3: En anden ting, han altid har med sig, er vitaminpiller. Det er lidt det samme som løbeskoene. Når der er styr på kroppens behov, så er der mere plads til konstruktive tanker.

4: Selv om Jimmy synes, det er lidt pinligt, har han også altid sin ­iPhone med. Han bruger den som dagbog og notesbog, og så har han også sine kontakter i den. Samtidig synes Jimmy, det er sjovt at kunne vise folk ude i verden, hvor han kommer fra.

5: Han har et specialbygget Gitzo-stativ, der kan blive op til hele otte meter højt. Det har hjulpet ham mange gange og er blevet et uvurderligt værktøj for ham.

Som abonnent kan du downloade hele interviewet om Jimmy Nelson og hans fascinerende rejser med et storformatkamera under armen via linket øverst.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev