Cookie- og privatlivspolitik

101 tips til flottere fotos

Den lyse tid har for alvor skudt fotosæsonen i gang, og det er derfor vigtigt at have styr på teknikken. Her giver vi dig de 101 bedste optagetips, så du er sikker på at få pletskud med hjem, hver gang.

  • Dato: 28.04.2012

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Hent hele artiklen og læs alle de 101 tips til flottere fotos.

Fotografi handler i høj grad om at tilegne sig en god portion fotorutine, hvor man frem for alt skal kende sit kamera og kunne udnytte de mange tekniske muligheder, som gemmer sig i kameramenuen.

Det er vigtigt, at man forstår forholdet mellem blændevalg og dybdeskarphed, ligesom det er essentielt, at man til fx actionmotiver ved, hvor hurtige lukkertider der skal til for at sikre, at racerkøreren bliver helt skarp. Naturligvis skal man også have et solidt kendskab til kameraets forskellige lysmålingsmetoder, så man vælger den rigtige i den aktuelle situation. På samme måde er det vigtigt at vide, hvordan man vælger den rigtige fokusindstilling, afhængigt af om man fx har brug for at holde fokus ved motiver i bevægelse.

Der er et ocean af muligheder for at optimere billederne, hvis man forstår at udnytte funktioner som fx histogram, ISO-værdi, hvidbalance og billedstabilisering korrekt.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev