Cookie- og privatlivspolitik

Få masser af detaljer i hårdt lys

Midt på dagen er lyset fra solen kraftigt, og det giver hårde kontraster mellem skygger og højlys. Ved at tage flere billeder af motivet, kan du efterfølgende sætte dem sammen i ved hjælp af den såkaldte HDR-teknik, så alle detaljer kommer med.

  • Dato: 15.10.2013

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Vil du slippe for skygger, der bliver næsten sorte, og en himmel, der stort set brænder ud, når du fotograferer i solskin, så kan du i stedet tage flere billeder af motivet ved forskellige eksponeringer. Tager du fx tre billeder, får du så ét der svarer til kameraets valg, ét, der er lysere og ét, der er mørkere. Når du efterfølgende smelter billederne sammen i billedbehandflingen, bliver de mørke områder taget fra den lyse eksponering, mens de lysteste områder hentes fra den mørke eksponering. Dermed får du langt flere detaljer i billederne.

Til at smelte billeder sammen skal man bruge et såkaldt HDR-program. HDR står for High Dynamic Range, og ofte ser man teknikken brugt med en fascinerende, men overdrevet effekt. Men man kan også vælge indstillinger, der giver et mere realistisk udseende, som er tættere på det øjet så, da man stod over for motivet, og det gør vi her.

Her gennemgår vi trin for trin de kameraindstillinger, du skal bruge for at få de bedste resultater. Efterfølgende sætter vi billederne sammen ved hjælp af Nik HDR Efex Pro 2, som er en plug-in, der fungerer med Lightroom, Photoshop og Elements. Du kan hente en gratis prøveversion, der virker i 15 dage her.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev