Cookie- og privatlivspolitik

Sådan får du fantastiske farver og perfekt lys i dine billeder

Lys og farver er to vigtige elementer i et godt billede, men begge kan være svære at tæmme. Vi hjælper dig med at finde det helt rigtige lysindfald og trække farverne frem i dine motiver.

  • Dato: 10.11.2014

Genvejen til det perfekte pletskud kan meget vel ligge i at fange et flot lysindfald eller motivets fantastiske farver. Vi hjælper dig med at få styr på begge dele med masser af gode tips og tricks. Herunder finder du guider, der hjælper med at ramme den helt lysbalance, få flottere farver i billederne og tage knivskarpe skud selv i dårligt lys.


Styr på lyset med bracketing
Når du ikke kan stole på kameraets lysmåler, sikrer funktionen bracketing, at du altid rammer plet. Den tager nemlig flere eksponeringer af samme motiv.
Læs mere her

Fotos uden farvefejl
Ved hjælp af en spejltele kan man opnå billeder uden farvefejl.
Læs mere her

Opnå den helt rigtige lysbalance
Når eksponeringen skal være helt perfekt, kan du ikke stole på kameraets skærm. Ved hjælp af histogrammet er du sikker på altid at få den perfekte belysning.
Læs mere her

Raw-skolen del 6: Hvidbalance
Har du optaget i raw, kan du i Elements, Lightroom og Photoshop justere hvidbalancen helt på plads, så farverne bliver perfekte, og her kan du se, hvordan du gør.
Læs mere her

Flottere farver i raw-billeder
Raw-filer giver meget bedre muligheder for justeringer end jpeg, og farverne kan justeres på plads med stor præcision. Her kan du se, hvordan du gør i Elements, Photoshop og Lightroom.
Læs mere her

Kameraskolen: Eksponeringskompensation
Denne gang tager vi fat på et vigtigt redskab, der lynhurtigt kan hjælpe dig med at få den helt rigtige eksponering. Lysmåleren er nemlig ikke altid til at stole på.
Læs mere her

Kameraskolen: Billedstil
Med funktionen Picture Style eller Picture Control kan du meget præcist vælge, hvordan kameraet skal håndtere lys, kontrast og farver, når billedet skal gemmes, og du kan bruge forskellige indstillinger alt efter motivtypen.
Læs mere her


Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev