Cookie- og privatlivspolitik

De gode stillbilleder i 4K vinder frem

4K-opløsningen på video ser godt ud, og er på stor fremmarch for tiden. Men kan det egentligt bruges til at få stillbilleder af sport?, spørger en læser.

  • Dato: 09.08.2016

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Det er muligt at hive stillbilleder på 8,3 mio. pixels ud af en 4K-video, så man står tilbage med stillbilleder i fx jpeg-format.

Resultatet bliver imponerende, men det kommer ikke helt på niveau med et stillbillede i 24,0 mio. pixels, som kameraerne ofte kan levere.

Problemet ved at bruge stills fra en 4K-video er, at kameraernes autofokus endnu ikke er hurtig nok til at kunne holde fokus på fx et par fodboldspillere i kamp. Det ekskluderer teknologien lidt fra brug i sportssammenhæng på nuværende tidspunkt, men vi er sikre på, at det nok skal komme.

Vælg billedet direkte i kameraet

Til gengæld virker det glimrende, når der ikke sker de store bevægelser fra sted til sted - for eksempel ved kampsport, der ikke kræver de samme ting af hastigheden på kameraets autofokus.

Enkelte nye kameraer tillader dig at vælge din frame, eller dit stillbillede, om man vil, direkte i kameraet.

Har du ikke et med den feature, så er det også let at hente ud af en video med Photoshop – du kan se hvordan i denne videoguide i Fordelszonen.

Spørgsmålet om stillbilleder fra videooptagelser er et spørgsmål fra en læser i vores Brevkasse i magasinet Digital FOTO nummer 13/2016. Her svarer vi også på, hvad du skal bruge for at lave dit eget fotostudie, om der er copyright på billeder af Eiffeltårnet og hvordan varmedis kan ødelægge dit billede.

Som abonnent kan du downloade brevkassen gratis herover.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev