Cookie- og privatlivspolitik

Få skarpe billeder

Det er frustrerende at komme hjem med uskarpe fotos, især hvis man har foreviget et ganske særligt øjeblik. Vi fortæller, hvordan du får helt skarpe billeder.

  • Dato: 25.09.2012

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Hent hele artiklen og læs meget mere om, hvordan du får helt skarpe billeder.

At opnå perfekt skarphed i sine billeder er noget, enhver fotograf higer efter, men de knasende skarpe fotos er ikke altid så nemme at opnå, som man kunne ønske. Det skyldes en lang række faktorer, som er vigtige at kende til, selv om man har investeret i det nyeste fotoudstyr. Hvem har fx ikke prøvet, at autofokussen har stillet skarpt på noget andet, end det man troede. Det kan også være, man har købt et dyrt spejlreflekskamera, men sparet lidt på objektivet. Her er der kontant afregning, for de billige objektiver præsterer bare ikke den samme skarphed som de dyre.

En anden nok så vigtig faktor er valg af lukkertid. For tager man fx actionbilleder, skal man vælge en ret hurtig lukkertid for at få hovedmotivet skarpt, og her har afstanden ret stor betydning.

I denne artikel her kommer vi omkring ti centrale bud på, hvordan du sikrer optimal skarphed, mens du fotograferer. Du får også en samling gode bonustips undervejs i artiklen.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev