Cookie- og privatlivspolitik

Finjustér din autofokus

Find alle dine objektiver frem, for nu skal vi have optimeret autofokus-systemet, så der bliver stillet skarpt det helt rigtige sted. Det sikrer dig flere pletskud, når du bruger en lille dybdeskarphed.

  • Dato: 20.05.2012

Hent låst indhold > klik her

Hent hele artiklen og læs meget mere om, hvordan du finjusterer din autofokus.

En af de helt store fordele ved spejlreflekskameraer er deres autofokus, som er baseret på fasedetektion. Den gør det muligt at stille skarpt på motivet lynhurtigt og uden tøven. Det er dog også et system, der nyder godt af et serviceeftersyn, så du er sikker på, at din autofokus er lige så præcist, som det er hurtigt.

Fasedetektion kan nemlig godt lide af en smule for- eller bagfokus, hvis kamera og objektiv ikke er kalibreret til at matche hinanden perfekt. Problemet viser sig ved, at der stilles skarpt på noget i motivet, der er lidt tættere på eller længere væk end det, man egentlig har bedt kameraet fokusere på.

Men det er heldigvis noget, du sagtens selv kan løse, hvis du har et spejlrefleks i entusiastklassen. Det har nemlig en smart funktion, der lader dig korrigere eventuelle fejl med autofokus én gang for alle.

Testark

Klik her for at hente testarket, du skal bruge til at kalibrere dit kamera. I artiklen kan du læse, hvordan du skal anvende arket for at få de bedste resultater.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev