Cookie- og privatlivspolitik

Lær teknikken bag hvidbalance

En korrekt hvidbalance sørger for, at de hvide elementer i et billede ses uden farvestik. I nogle motiver kan man dog udnytte hvidbalancen kreativt og dermed understrege fx blå eller gule farvenuancer. Se, hvordan du styrer farverne.

  • Dato: 13.07.2015

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Kameraets hvidbalance sørger for, at farverne ser realistiske ud. Autohvidbalancen rammer generelt præcis, men det kan ske, at den tager fejl af farvenuancerne i et foto, og billederne får et grimt farvestik. Forskelligt lys har varierende farvetemperaturer, der måles i Kelvin. Glødelamper har fx en gullig nuance, mens en overskyet himmel har en blå farve.

Det menneskelige øje kan kompensere for de forskellige farvetemperaturer. Derfor ser hvid ens ud, selv om belysningen er forskellig. I kameraet er det hvidbalancen, som bedømmer motivets farvetemperaturer og sørger for, at hvid gengives som hvid. De fleste kameraer har typisk otte forskellige hvidbalanceindstillinger, som passer til de lysforhold, man skyder i. Her kan du læse, hvordan du bruger indstillingerne optimalt.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev