Cookie- og privatlivspolitik

Perfekt hvidbalance

I tredje afsnit af vores kameraskole kan du lære, hvordan du selv tager magten over kameraets hvidbalanceindstilling. Det er en fordel, både når du skyder i jpeg og raw, da farver og eksponering så bliver gengivet korrekt.

  • Dato: 05.05.2014

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Kameraet skal hele tiden forholde sig til det omkringværende lys for at gengive et motiv korrekt. Hvid skal gerne gengives som ren hvid og ikke tonet i blå, grøn eller rødlig retning. Hvidbalance handler reelt om farvetemperaturer, der kan være vidt forskellige – fx når man skyder en solopgang eller tager billeder i gråvejr. Kameraet har som udgangspunkt en auto-hvidbalanceindstilling, og den rammer ofte rigtigt, men der kan være situationer, hvor man er nødt til at tage kontrol over hvidbalancen. Det gælder både jpeg- og raw-filer. Farvetemperaturen påvirker nemlig også eksponeringen. Det er fx tydeligt, hvis du ekponerer efter kameraets histogram. Driller lyset for alvor, kan man tage et foto af et hvidt ark papir. I menuen kan man sætte kameraet op til at bruge fotoet som reference og bestemme hvidbalancen herfra. Referencebilledet kan også bruges sammen med raw-konverterens hvidbalanceværktøj.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev