Cookie- og privatlivspolitik

Ny teknologi giver skarpere fotos uden filter

En ny trend blandt producenterne er at fjerne et særligt filter foran kameraets billedchip. Fordelen skulle være skarpere fotos, mens ulempen er risiko for grimme mønstre i billederne. Så hvad skal du vælge?

  • Dato: 21.01.2014

Hent låst indhold > klik her

Billeder fra digitalkameraet skal helst være knivskarpe, og producenterne arbejder ihærdigt på at hive endnu flere detaljer ud af motiverne. Hidtil har det mest handlet om højere opløsning, hvilket giver flere detaljer, men en ny tendens er også at droppe det såkaldte anti-alias-filter foran billedchippen. Filteret, som også kaldes et low pass-filter eller OLPF, slører lyset en anelse, inden det rammer billedchippen. Det sker for at undgå moiré, som typisk er bølgeformede, farvede mønstre, der kan opstå i specielle motiver. Det kan fx være, hvor der er gitre eller vævninger i tøj.

Moiré kan kun opstå i skarpe områder af billedet, og ved at sløre lyset en anelse ved hjælp af anti-alias-filteret nedsætter man risikoen for, at moiré opstår, men det går også ud over skarpheden. Risikoen for moiré er større på kameraer med lav opløsning, da gentagelsen i mønstret i motivet skal svare til gentagelsen af pixels på billedchippen.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev