Cookie- og privatlivspolitik

Perfekt panorama på 360 grader

Med et æggeur, lidt fingersnilde og et kompaktkamera med interval-optagelse er det nemt at tage perfekte panoramabilleder, der dækker 360 grader. Projektet er både billigt og sjovt.

  • Dato: 10.10.2012

Hent låst indhold > klik her

Hent hele artiklen og læs meget mere om hvordan du tager perfekt panorama på 360 grader.

Mange kompaktkameraer har en indbygget funktion, som kan sætte flere billeder sammen til et panoramabillede. Det er dog svært at skabe en lige horisontlinje, ligesom man typisk ikke selv kan indstille blænde og dybdeskarphed. Med et simpelt æggeur, lidt fingersnilde samt et fotostativ er det dog forbavsende nemt at bygge sit eget velfungerende panoramaværktøj.

For at tage perfekte panoramabilleder skal man have et kompaktkamera, som har indbygget intervaloptagelse. Det betyder, at man kan indstille kameraet, så det tager et billede ved bestemte intervaller. Vælger man et interval på fx fem minutter, vil man have 12 billeder på en time. Du kan sagtens bruge endnu flere billeder, hvis du fx vil have endnu højere opløsning eller lave noget, der minder om time lapse-video. Sætter man kameraet fast på fotostativet oven på æggeuret, vil det rotere 360 grader i løbet af en time. Bagefter er det let at sætte de 12 billeder sammen i Elements til et flot 360 graders panoramabillede.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev