Cookie- og privatlivspolitik

Sådan laver du HDR-film

Med HDR-teknikkens tre eksponeringer kan du få skygge- og højlysområder lige så korrekt belyst som mellemtonerne. Men nu kan du gå skridtet videre og lave HDR-film med dit spejlreflekskamera. Her viser vi præcis, hvordan du gør.

  • Dato: 29.06.2012

Hent låst indhold > klik her

Hent hele artiklen og læs meget mere om HDR og DSLR.

Ved at sætte flere billeder sammen som er forskelligt eksponeret, kan man få detaljerne frem i hele motivet. Teknikken gør det muligt at eksponere enhver solnedgang korrekt – både for- og baggrund. Justerede man eksponeringen efter solen, ville forgrunden blive sort, og omvendt ville solens skarpe lys i baggrunden brænde ud. Teknikken er velkendt for fotoentusiasten under navnet HDR, der er forkortelsen for High Dynamic Range. Oversat betyder det et stort dynamisk område.

Forstå HDR
Når spejlreflekskameraet optager et foto, fanger det et øjebliksbillede med et lavt dynamisk omfang. Det har typisk svært ved at gengive fx højlys og skygger nøjagtigt, så de kommer til at fremstå for lyse eller mørke.

Når menneskets øje ser et motiv, får man et mere nuanceret billede end kameraet. Øjet kan nemlig justere automatisk og kompensere for både skyggeområder og højlys, så man får en større skala af toner.

Men det allerbedste resultat får man med et HDR-billede. Det består af flere forskellige eksponeringer af det samme motiv, så man simpelt hen får alle motivets nuancer med i ét og samme billede.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev