Cookie- og privatlivspolitik
varmekamera

Varmekamera skal afsløre tekno-doping ved Tour de France

Mistanke om tekno-snyd får nu Tour de France til at bruge varmekameraer i jagten på skjulte motorer.

  • Dato: 06.07.2016

Mistanken om doping hænger stadig over verdens største cykelløb, Tour de France, men det er ikke kun rytterne, der jagtes for brug af ulovlige midler – cyklerne er i højere grad også kommet i fokus som steder, hvor strabadserne kan få en ekstra hjælpende hånd.

Med små skjulte motorer kan rytterne få præcis det ekstra skub, der skal til, så de kan forcere på en opstigning eller følge med feltet uden at bruge særligt mange kræfter.

Tidligere har Tour de France brugt udstyr til måling af elektromagnetisk stråling til at finde eventuelle motorer gemt i cyklerne, men i år har arrangørerne allieret sig med den franske atomenergikommission, der har udlånt sit varmekamera til jagten på skjulte motorer i cyklerne.

Varmekameraet er transportabelt og kan tilmed anvendes fra en motorcykel, der følger feltet eller kameraet kan være opstillet et sted på ruten.

Ifølge formanden for den franske cykelunion David Lappartient har teknologien vist sig effektiv og kan endda afsløre en motor, der er slukket.

Ud over de nævnte tiltag har løbsledelsen også skilt cykler ad og brugt endoskoper i jagten på skjulte motorer, dog uden der endnu er fundet tegn på tekno-doping i Tour de France.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev