Cookie- og privatlivspolitik

Thunderbolt klar til Windows

Nu er det endelig muligt at nyde den lynhurtige overførsel af fotos og video uden at skulle investere i en dyr Mac. Intel er klar med nyt chipsæt til både stationære og bærbare pc’ere.

  • Dato: 27.06.2012

Brugere af Windows-baserede computere har i næsten et år måttet kigge misundeligt på Mac-folket, der har kunnet overføre billedfiler og videoklip i rekordfart med den lynhurtige Thunderbolt-teknologi. Den blev udviklet i et samarbejde mellem Apple og Intel, men det er først nu, at sidstnævnte gør det muligt at få glæde af Thunderbolt på en Windows-pc.

Det amerikanske processor-firma er nemlig lige kommet med et chipsæt kaldet Cactus Ridge, som gør det muligt for computerproducenterne at tilbyde Thunderbolt. Blandt de allerførste er den bærbære Acer Aspire S5, men flere er på vej fra fx Lenovo og Asus. Der er også kommet bundkort til stationære computere på markedet, så det er kun et spørgsmål om tid, før teknologien bliver meget mere udbredt.

Thunderbolt kan overføre ti gigabits per sekund, hvilket er dobbelt så hurtig som usb 3.0. Men da der er to datakanaler, og data kan udveksles begge veje samtidig, kan man med Thunderbolt nå helt op på at overføre 40 gigabits per sekund i alt. Desuden kan man også tilslutte skærme med teknologien. Du kan få et overblik over markedets produkter med Thunderbolt her.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev