Cookie- og privatlivspolitik

De 5 største overraskelser i 2015

Denne her dims var en af de ting, der overraskede os i året, der gik. Læs her hvorfor, og hvad der ellers kom bag på os.

  • Dato: 01.01.2016

Når året er ved at være omme, er der tradition for at kigge tilbage og gøre status. Ikke bare over, hvad der er sket, men også over alt det, man ikke lige havde set komme.

Derfor har vi her samlet de fem største overraskelser i 2015:

1. En ny kameraproducent på banen
Det er altid spændende med nye kameraproducenter, men relativt sjældent støder vi på noget, der virkelig tager konkurrencen op. Men da softwarevirksomheden DxO i december lancerede minikameraet DxO One, som skal bruges sammen med en smartphone, spærrede vi alligevel øjnene op. Den nye darling har været i anmelderens hænder, og det tegner rigtig godt. Vi spår en spændende fremtid.

Se udpakningen af minikameraet her.

2. 250 mio. pixels i støbeskeen


Lige som vi troede, at pixelræset var ved at være ovre, kom Canon med en nyhed i september. De er nemlig i gang med et kamera med 120 mio. pixels, hvilket er mere end dobbelt så meget som i dag. Samtidig har Canon udviklet en ny cmos-sensor med vanvittige 250 mio. pixels, og det er ny verdensrekord. Vi glæder os til at se, om man virkelig kan spotte bogstaverne på siden af et fly på 18 kilometers afstand, som de lover.

Bliv klogere på de 250 mio. pixels her.

3. Vinderen af World Press Photo
I april blev vinderen af den anerkendte World Press Photo annonceret, og titlen gik til danske Mads Nissen, der havde fotograferet et homoseksuelt russisk par. Det er et særdeles smukt og intenst billede, men alligevel en overraskelse, at det vandt, da billede ikke i sig selv – uden ord – fortæller historien om Rusland og problemerne med social diskrimination og hate crimes.
Vi talte med Mads Nissen om billedet, og faktisk var fotografen også selv overrasket over vindertitlen.

Se billederne her.

4. Nikon går helt tæt på

Nikon slog nye rekorder med Coolpix P900, der når imponerende 83x. Testbillederne var af Månen. Intet mindre kunne gøre det. Selv konstaterede vi da også, at det var første gang, vi arbejdede med et superzoomkamera og fik al den zoom, vi kunne ønske os – også selv om P900 ikke er fantastisk på de største værdier. Kameraet scorede 8,8 i vores anmeldelse, som du kan læse her.

5. Samsung trækker sig ud
Det er ikke let at være kameraproducent disse dage. Efterspørgslen på digitalkameraer og videokamera falder, og det har konsekvenser. Alligevel fik redaktionen et mindre chok, da der pludselig kom nys om, at Samsung har valgt at trække sig ud af Tyskland. Producenten har droppet al salg og marketing af kameraer og tilbehør i vores nabo mod syd. Heldigvis bliver Samsung dog i Skandinavien.

Se nyheden her.

Bobler:
Chefredaktørens drone lever stadig

På Digital FOTO er vi hoppet med på dronebølgen. Vi er vilde med de flyvende kameraer, og det er noget, I læsere vil se meget mere til i det nye år. Redaktionen har fået sin egen drone, og det er faktisk lidt af en overraskelse, at den stadig er fuld funktionel og i ét stykke efter diverse hårde landinger, ture i hækken og andre spændende eventyr.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev