Cookie- og privatlivspolitik
Drone

Nu skal der nummerplader på droner

Håber du, der ligger en drone under juletræet i år, så kan det være, du skal have dronekørekort og en tur forbi motorkontoret med den, før du får lov at flyve.

  • Dato: 18.12.2015

Regeringen har kastet et lovforslag op i luften for at se, hvor det lander. Det drejer sig om droner. Baggrunden er, at man vil have mere styr på, hvor dronerne flyver hen, og have lettere ved at finde piloten bag eventuelle ulykker. Blandt andet skal det ske ved at indføre nummerplader til droner. I første omgang dog kun til erhvervsmæssige droner.

Som det er nu, får erhvervsdroner et id-nummer klistret på, så man kan identificere dem, men regeringen vil have, at dronerne skal kunne identificeres med en form for elektronisk nummerplade, hvor positionen sendes via gps eller mobilmaster, så myndighederne hele tiden er klar over, hvad der mon er i luften.

Forslaget indebærer også nye, lempeligere regler for fritidsflyvere, blandt andet lægges der op til, at droner, som vejer under 250 gram, bliver tilladt for alle at flyve overalt. Til gengæld indføres der et dronekørekort for de større droner.

Høringen afsluttes 12. januar, og derefter fremsættes lovforslaget.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev