Cookie- og privatlivspolitik

Første tele fra måneekspedition til salg

Har du mellem tre og fire mio. kroner liggende, kan du blive den stolte ejer af det første teleobjektiv, som har taget billeder på Månen.

  • Dato: 04.04.2016

Det Boston-baserede auktionshus, RR Auction, har en ganske særlig ting i auktionskataloget denne gang. Nu har du nemlig mulighed for at byde på det første teleobjektiv, som blev brugt på Månen under NASA's Apollo 15-mission. Der er tale om teleobjektivet ZEISS Tele-Tessar 500mm F8.0, som astronauten Dave Scott skød 293 billeder med i 1971.

Apollo 15 var den niende bemandede rummission i Apollo-programmet og den fjerde månelanding. Det var også her, at man for første gang medbragte en månebil - og altså et teleobjektiv specielt udviklet til de Hasselblad-kameraer, som astronauterne havde med.

Objektivet bærer præg af brug, fordi Dave Scott tabte det under missionen, så det forlyder, at den heldige køber også for lidt månestøv med oven i hatten. Det spektakulære objektiv forventes at blive solgt for mellem 400.000 og 600.000 dollars - altså op til fire mio. kroner. Auktionen åbner den 14. april og lukkes den 21. april. Du kan byde med her.

Fotos: NASA

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev