Cookie- og privatlivspolitik
Seagate 60 TB SSD

Seagate kommer med verdens mest rummelige SSD-harddisk

Med en kapacitet på 60 TB er der plads til masser af data på Seagates kommende SSD-disk, der slår den hidtidige største kapacitet med fire gange.

  • Dato: 11.08.2016

For de nørdede er der i disse dage Flash Memory Summit, altså konference for flash-hukommelse, i Californien.

Her er der fx seminarer i fejlretningskoder og fora om flash-hukommelsesarkitektur, men mere spændende bliver det, når producenterne blærer sig med deres nyeste præstationer.

Det gør Seagate i den grad med en SSD-harddisk på hele 60 terabytes – altså 60.000 gigabytes, hvilket er nok til at rumme omkring to mio. raw-filer fra et spejlreflekskamera, 12 mio. jpeg-fotos i høj kvalitet eller 12.000 dvd-film. Og den slår angiveligt den hidtidige rekord i kapacitet med fire gange.

Du skal dog ikke regne med at kunne installere sådan et monster i din computer lige med det samme. Seagate forventer ifølge Business Wire først, at harddisken bliver tilgængelig i løbet af 2017, og den er målrettet virksomheder med datacentre.

Dyr fornøjelse?

I modsætning til traditionelle harddiske er der i en SSD-disk ingen bevægelige dele, hvilket gør dem mere robuste samt lydløse. Desuden er overførselshastighederne typisk en hel del højere.

Selv om Seagate påstår, at disken vil give den hidtil laveste omkostning per gigabyte, tør vi slet ikke tænke på prisen. Nogle af de største SSD-diske, man kan købe i almindelige butikker i dag, er på fire terabytes, og her ligger prisen på den forkerte side af 10.000 kroner.

Som Seagate skriver på skiltet i billedet herover, som de har lagt på Twitter, kan man nå op på en petabyte – altså en mia. megabytes – ved hjælp af blot 17 diske, hvis behovet melder sig.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev