Ny kameraprodukter fra Kina

Kinesiske producenter har spændende nyt

Vi har set det i snart utallige sammenhænge - nye kinesiske firmaer tager fat i eksisterende teknologi og producerer det til en væsentligt lavere pris.

29. september 2016

Kineserne har længe været gode til at lave billigt kameratilbehør, men hidtil har den mest tekniske ende af kamerabranchen været domineret af de eksisterende megafirmaer.

Men tiden ændrer som bekendt mange ting, og på Photokina så vi et væld af kinesiske firmaer stille op med droner, gimbals og actionkameraer i rigt mål.

Her har vi samlet et par af de mest interessante kinesiske projekter, som vi måske får mulighed for at købe i Danmark engang i den nærmeste fremtid.

YI Technology:

YI står bag actionkameraet YI 4K Action Camera, hvor der helt sikkert er hentet inspiration fra GoPro.

Specifikationerne er mere eller mindre de samme som på GoPro HERO4 Black, men den har en touchscreen på bagsiden, hvilket HERO4 Black ikke havde. Det ligner i øvrigt også et GoPro til forveksling, men koster det halve.

Systemkamera i Leica-look til 2200 kroner

Nu har YI så også kastet sig over markedet for Micro Four Thirds-kameraer, og præsenterede under dette års Photokina det nye M1.

Designet låner mere end et par linjer fra Leica T, men indvendigt er der en Micro Four Thirds CMOS-sensor fra Sony på 20 mio. Pixels mod Leicas APS-C på 16,2 mio. Pixels.

M1 er YI’s første professionelle kamera, og de har produceret to objektiver til M1,som også er kompatibel med resten af systemet for Micro Four Thirds. YI’s egne objektiver er et 12-40 mm F/3.5-5.6 samt en 42,5 mm F/1.8 prime.

Om M1 kommer til Skandinavien og hvad det kommer til at koste, ved vi ikke. Salget er dog i gang i Kina, hvor et M1 med 42,5 mm prime koster 2200 danske kroner, mens et M1 med 12-40 F/3.5-5.6 lander i knap 3000 kroner.

FY TECH (Feiyu Tech):

Handler du på eBay, og har du måske kigget efter en gimbal til din smartphone eller dit actionkamera, så er der gode chancer for, at du har hørt om Feiyu Tech, eller FY TECH, som de også kalder sig.

Producenten har primært slået sig op på at levere små kamerastabilisatorer, men producerer også de såkaldte UAV’s, altså fjernstyrede modelfly, der kan løfte relativt tunge kameraer. Hovedproduktet er imidlertid gimbals, og aktuelt findes de til spejlløse kameraer, actionkameraer og naturligvis smartphones.

Yongnuo

Producenten har efterhånden fået et rigtig godt ry i kamerakredse for gode og billige speedlite-flash og triggere. Her har de fået rigtig godt fat i markedet, hvor selv store forretninger som B&H i New York har taget Yongnuos flash ind i sortimentet.

Nu har de taget skridtet videre og sendt deres første objektiver i handlen. Vi har endnu til gode at teste dem, men hos Yongnuo kan man nu købe de første objektiver. De henvender sig i første omgang til ejere af Canon-, eller Nikon-kameraer. Programmet tæller blandt andet 35 mm F2.0 primes, ligesom et 50 mm F1.8 også er ude.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...