Cookie- og privatlivspolitik
Luxi

Brug iPhone som lysmåler

Med et lille stykke nyt tilbehør og en app kan du bruge din telefon som lysmåler, der hjælper dig til at få endnu bedre eksponeringer.

  • Dato: 17.02.2014

Kameraets indbyggede lysmåler kan kun tjekke det lys, som reflekteres fra motivet frem for det lys, som rammer det. Det betyder, at sneen ofte bliver grå, og at fx en sort hest bliver overbelyst. Derfor bruger mange professionelle stadig en ekstern lysmåler, der tjekker styrken fra lyskilden. Ved at indstille kameraet efter den eksterne lysmålers forslag, får man så bedre eksponeringer.

Eksterne lysmålere er normalt forholdsvis dyre, men nu kan du få en langt billigere løsning. Luxi er en lille diffusionshætte, som man sætter hen over iPhones frontkamera, og ved hjælp af den tilhørende app kan man måle lyset. App’en kommer med forslag til indstilling af blænde, lukkertid og ISO, som man så kan indstille manuelt på kameraet.

Luxi koster 165 kroner uden fragt og afgifter, og app’en af samme navn kan hentes gratis i App Store. Modsat mange andre lysmålere kan Luxi dog ikke bruges til flash-fotografering. Den fås i versioner til iPhone 5 og 5s samt til iPhone 4 og 4s.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev