Cookie- og privatlivspolitik

Ny mobilsensor med høje ambitioner

Sony er klar med topavanceret teknologi, der overgår billedchippen i dit spejlrefleks

  • Dato: 24.01.2012

Hvis man vil have høj billedkvalitet fra de bittesmå sensorer i et mobilkamera, skal der noget ekstraordinært til. Og det er lige præcist, hvad Sony håber at have udviklet nu. De er nemlig klar med en ny generation af deres baggrundsbelyste billedchips, der blandt andet lover flottere fotos i svag belysning.

Den nye teknologi kaldes Stacked CMOS-sensor, og her er de elektroniske kredsløb blevet placeret under hver fotodiode i stedet for ved siden af. Det gør det muligt at benytte større fotodioder, der næsten fylder en hel pixel, hvilket alt andet lige sikrer større dynamisk omfang og lavere støj.

Sony har dog også et par andre tricks oppe i ærmet. De kombinerer nemlig Stacked CMOS-teknologien med en ny sensor, hvor der foruden de normale røde, grønne og blå pixels også er hvide. De hvide har intet farvefilter foran sig og modtager derfor alt lys ubeskåret fra motivet, hvilket skulle hjælpe i svag belysning.

Endelig har det japanske firma udviklet video-teknologien HDR Movie, hvor der optages med to forskellige eksponeringer, der så smeltes sammen. Det giver flere detaljer i højlys og skygger. Du kan læse mere om de tekniske nyheder her og her.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev