Cookie- og privatlivspolitik
Lensbaby Edge 80

Billig genvej til dyr effekt

Vil du lege med skarphedsplanet, så du fx kan lave miniature-effekt, kræver det normalt et objektiv til omkring 10.000 kroner, men nu er der kommet en billigere løsning.

  • Dato: 15.02.2012

Firmaet Lensbaby er kendt for specielle objektiver, der kan vrides, så man kan få store områder af billedet sløret, men den optiske kvalitet har – helt bevidst – aldrig været specielt høj, og objektiverne har især henvendt sig til dem, der gerne vil have en effekt, hvor billedet ikke stråler af teknisk præcision.

Men med det nye objektiv, Edge 80 er der gjort lidt mere ud af optikken, så man får et objektiv, der kan lave ganske almindelige billeder med en brændvidde på 80 mm, og så kan man desuden knække det ved hjælp af et særligt objektivhus, som man skal købe med. Så kan man lave den specielle tilt-effekt, hvor man flytter skarphedsplanet. Skyder man skråt ned mod et bord, kan man lægge skarpheden, så hele bordet er skarpt. Desuden kan man lave miniatureeffekt, hvis man fx fotograferer en stor plads oppefra.

Objektivet har en lysstyrke på F2.8 og en blænde med hele 12 lameller. Det skal bruges med Lensbabys særlig objektivhuse, der skrues på kamerahuset. Edge 80 kan så efterfølgende skubbes ned i objektivhuset. Og man slipper noget billigere end med et ægte tilt/shift-objektiv, der typisk fås for 10.000 kroner og derover. Ud fra den amerikanske pris forventer vi, at Edge 80 vil koste omkring 2400 kroner, mens objektivhuset Composer fås for omkring 1600 kroner.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev