Cookie- og privatlivspolitik

Billige genveje til makro og tele

Det er dyrt, når udrustningen skal udvides med kraftig tele og ægte makro, men der findes en billig genvej, så du kan udvide dine eksisterende objektiver til at klare endnu flere opgaver.

  • Dato: 15.07.2012

Hent låst indhold > klik her

Hent hele artiklen og læs meget mere om tele og makro.

Som fotograf er det nemt at købe sig fattig i de nyeste kamerahuse, solide stativer og et arsenal af objektiver. Men er du på jagt efter tele- og makroobjektiver, kan du slippe billigere ved at udnytte dine nuværende objektiver og bruge telekonvertere og mellemringe. De monteres begge imellem kamerahuset og objektivet, men har hver sin funktion, da telekonverteren indeholder linseelementer, mens mellemringen bare er et rør uden glas, der flytter objektivet længere væk fra kameraet. Ud over den prismæssige fordel er udstyret både mindre og lettere at slæbe med sig end rigtige optikker.

Mellemringe
Mellemringe findes i forskellige tykkelser, som er angivet i mm. Målene angiver den afstand, som objektivet flyttes væk fra kamerahuset. Jo længere væk, jo nærmere kan objektivet fokusere. Man kan benytte flere ringe for at øge afstanden.

Telekonvertere
En telekonverter på 2x fordobler brændvidden, så man i stedet for fx 400 mm kommer helt ud på 800 mm. Det er ikke alle objektiver, som er designet til at fungere med telekonvertere. Det gælder blandt andet vidvinkler og billige optikker.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev