Cookie- og privatlivspolitik

Få det optimale ud af din optik

Selv de bedste objektiver kan lide af fortegning, kromatisk aberration eller vignettering. Det er et surt og møjsommeligt arbejde at rette op på fejlene foto efter foto, men nu kan du gøre det én gang for alle, så dit dyrebare glas giver pivflotte pletskud som aldrig før.

  • Dato: 06.05.2012

Hent låst indhold > klik her

Hent hele artiklen og læs meget mere om, hvordan du får det optimale ud af din optik.

Man slipper ikke for at stå med optiske fejl af den ene eller anden karakter, selv om man investerer over 10.000 kroner i et objektiv. Professionelle objektiver har tingene bedre under kontrol end de billige. Men alle vil næsten have vignettering – det vil især fremtræde, når optikken bliver brugt ved fuld blændeåbning.

På samme måde er kromatisk aberration ikke noget, der bare forsvinder fuldstændigt, fordi man betaler ekstra. Den kan faktisk være ret markant på lysstærke optikker i modlys. Og så er der det med fortegningen. Selv objektiver med fast brændvidde kan have enten tøndefortegning eller pudefortegning, og det er aldrig noget, der pynter på et portrætfoto, der helst skal være naturtro.

Alle disse unoder skal selvfølgelig fjernes. Indtil for nylig har det for de fleste været det lange, seje træk med at hente billederne ind i Elements eller Photoshop og rette dem et efter et. Og når det drejede sig om at korrigere fortegning, var man altid lidt på herrens mark, for det er umådeligt svært at afgøre på øjemål, hvornår motivet egentlig er rettet korrekt.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev