Cookie- og privatlivspolitik

Lækker zoomoptik med nyhed

Tokina kommer med et telezoomobjektiv, der især burde glæde fotoentusiaster med Nikon-spejlrefleks. Objektivet byder endda på billedstabilisering.

  • Dato: 06.02.2012

Det japanske Tokina er blandt fotoentusiaster nok mest kendt for deres vidvinkelobjektiver af høj kvalitet i PRO-serien, men nu er de også på vej med lækkerier i teleområdet. Nyheden AT-X Pro SD 70-200 F4 (IF) FX har som det første objektiv fra firmaet indbygget billedstabilisering.

Det dækker en brændvidde fra 70 til 200 mm og har en fast blænde på F4.0. Det vil først og fremmest gøre objektivet interessant for Nikon-brugere, der ikke har en lignende optik at trække på i Nikons egne sortiment i stil med Canons populære Canon 70-200mm F4 L USM. Hos Nikon er området nemlig kun dækket af det dyre og tunge AF-S VR 70-200mm F2.8G IF-ED. Tokina AT-X Pro SD 70-200 F4 (IF) FX har ultrasonisk motor og intern fokusering. Prisen er endnu ikke offentliggjort.

Firmaet er også på vej med en speciel tele til Micro Four Thirds-systemet. Der er tale om et såkaldt spejltele-objektiv. Her er blænden fast på F6.3, og brændvidden er på 300 mm, hvilket svarer til 600 mm på et systemkamera fra Olympus eller Panasonic. Fokus skal indstilles manuelt, så det tiltrækkende ved en spejltele-optik er, at den er meget lettere og billigere end et tilsvarende normalt teleobjektiv.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev