Cookie- og privatlivspolitik

Smart vej til store billeder

Det naturlige valg, når man skal have det hele med i billedet, er at bruge en kraftig vidvinkel, men opgaven kan også klares med et kitobjektiv. Her viser vi, hvordan man kan lave et kæmpefoto, der er fri for objektivfejl – tilmed i plakatstørrelse.

  • Dato: 18.08.2013

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Når man skal i gang med at skyde med sit zoomobjektiv, skal man i virkeligheden gribe det an på samme måde, som hvis man ville skyde et traditionelt panoramabillede. I begge tilfælde handler det nemlig om at skyde en serie billeder, som efterfølgende skal sættes sammen til enten et panorama eller et billede med høj opløsning.

Når man så står i marken, er det en rigtig god idé at se på motivet og omgivelserne igennem søgeren, så man får et godt indtryk af, hvad der skal med i det samlede billede. I praksis kan man med kameraet for øjet lave en roterende bevægelse hen over scenariet, så man ved præcis, hvor man vil starte og slutte, og hvor de enkelte billeder skal overlappe hinanden. Det er en god måde at finde de rigtige udsnit på, som senere skal sættes sammen til den perfekte komposition.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev