Cookie- og privatlivspolitik

Sony DT 18-250mm F3.5-6.3

Objektivet balancerer godt og harmonisk på vores testkamera, Alpha55, og det er den mindste af de optikker i testen, der går ud på 250 mm.

  • Dato: 11.11.2011

Zoomringen går lidt stramt og ikke så jævnt som de bedste, men det er absolut til at leve med. Der er zoomlås, men så stramt zoomen går, har man ikke brug for den. Der er ikke andre knapper, men en god modlysblænde medfølger. Selv om objektivet sidder nær på den indbyggede blitz, skygger den lige præcis ikke for blitzlyset. Generelt er skarpheden fin på F8.0, og det er den også på 18 mm og 250 mm ved fuld blænde. På mindste blænde er objektivet decideret uskarpt. Der er særdeles kraftig fortegning på vidvinkel, mens den er ikke synlig på de øvrige. Der er moderat vignettering på fuld blænde på 18 mm, men ellers er det fint korrigeret for den fejl. Der er tre grunde til, at autofokussen skuffer fælt på dette objektiv. Den støjer, den er langsom, og fokuseringen roterer, selv når man benytter autofokus. Det gør den ikke på noget andet originalt objektiv. Man kan heller ikke efterfokusere manuelt som på de øvrige originaler. Man skal først slå over på manuel på kamerahuset, og derefter gør en vandring på kun tre cm fra nærgrænse til uendeligt det svært at ramme fokus helt præcist.

Bedømmelse 79%

Læs mere
Læs HELE testen i Digital Foto nr. 16
Bestil DIGITAL FOTOÅrets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev