Cookie- og privatlivspolitik

Stortest af vidvinkelobjektiver

En vidvinkelzoom er den mest komplicerede objektivkonstruktion overhovedet, og billedkvaliteten har traditionelt været svingende. De nye modeller har bedre billedvinkel og større lysstyrke end før. Om det er sket på bekostning af billedkvaliteten, afslører denne stortest af 18 originale og uoriginale objektiver til DSLR.

  • Dato: 05.07.2013

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Når du fotograferer landskaber, skal der kraftig vidvinkel til for at få hele regnbuen eller alle de maleriske skyer med på billedet. Da dybdeskarpheden er enorm, kan du skabe i øvrigt sammenhæng mellem forgrund og baggrund som aldrig før.

Når du skal fotografere reportage, hvad enten det er et optog eller et bryllup, er vidvinkel med zoom guld værd. Du kan komme tæt på begivenhederne og alligevel få det hele med. Nogle af de testede objektiver går med kameraets brændviddeforlængelser så langt op i brændvidde, at man også kan bruge dem til portrætter i en snæver vending, og dermed er der masser af fleksibilitet. Et zoomobjektiv med kraftig vidvinkel udvider altså billedmulighederne betragteligt. Spørgsmålet er så bare, hvilket objektiv det skal være.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev