Cookie- og privatlivspolitik
brugte objektiver

Tips til køb af brugte objektiver

Se, hvad du skal du holde øje med, når du køber brugte objektiver.

  • Dato: 23.03.2016

Objektiver har en langt længere livscyklus end kameraer, og derfor kan du med fordel købe et brugt objektiv.

Hvor skal jeg købe?

1. På nettet - Facebookgrupper, dba.dk eller fotofora. Det er typisk her, privatpersoner sætter brugt udstyr til salg. Priserne er gode, og udvalget stort. Sørg for at se en kvittering på sælges køb, og få en skriftlig kvittering med sælgers navn og adresse, når du køber.

2. Fotoforretning - mange forhandlere har også brugt udstyr. Prisen er typisk lidt højere end ved privat salg, men du får en garanti for at objektivet er testet igennem, og de giver typisk 1/2 års garanti på brugt udstyr. Du får også en kvittering på købet.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg køber privat?

1. Mød altid sælger og prøv objektivet på dit kamera. Test det både ved store og små blændeåbninger, tjek at autofokus virker og undersøg objektivets generelle stand for ridser mv.

3. Medbring en bærbar computer og kortlæser, så du kan tjekke billederne for skarphed og objektivfejl på en ordentlig skærm, inden du indgår en handel.

2. Send ikke objektiver med posten. Én ting er postvæsenets håndtering af pakken, noget andet er sælgers evne til at pakke ting ind. Hvis en forsendelse er nødvendig, så sørg for at pakken er forsikret korrekt.

Hvad med prisen?

1. Besparelsen på brugte objektiver varierer meget - alt efter objektivets stand. Tjek brugtpriserne på andre udgaver af det relevante objektiv på nettet og sammenhold det med objektivets kvalitet.

2. Hvis du bliver tilbudt objektiver meget billigt, er det muligvis for godt til at være sandt. Professionelle fotografer har typisk registreret deres objektiver hos producenten (Canon, Nikon mv.), så med de professionelle objektiver kan du evt. tjekke serienummeret med producenten, hvis du mistænker at det er stjålet.

På linket øverst på siden kan du downloade en større version af billedet herunder, hvor du kan se i detaljer, hvad du bør undersøge, inden du køber et brugt objektiv.

Brugte objektiver

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev