Cookie- og privatlivspolitik

Vidvinkel til video

Med et normalt objektiv er det svært at lave glidende fokusskift, når man optager video med spejlrefleks. Nu er Samyang på vej med en ny vidvinkel specielt til video, der gør det meget nemmere.

  • Dato: 14.08.2013

I løbet af sommeren kom koreanske Samyang på markedet med deres nye 16mm F2.0 ED AS UMC CS til spejlreflekskameraer, og nu er der en særlig videoversion af objektivet på vej. Det hedder V-DSLR 16mm T2.2 ED AS UMC CS og adskiller sig fra fotoobjektivet ved, at fokusringen har kraftige tænder, der passer til såkaldt follow focus-udstyr, så man meget præcist kan styre fokusbevægelsen ved hjælp af ekstraudstyr.

Også blænderingen har tænder, og den skulle bevæge sig både blødt og lydløst, så man kan justere dybdeskarpheden under optagelsen. Objektivet har 13 linser, hvoraf de to er asfæriske, og den ene er af ED-typen. Begge dele hjælper til med at forhindre optiske fejl.

Videooptikken vil komme i versioner til Canon EF, Nikon F, Sony A og E, Fujifilm X og Micro Four Thirds. Den er tilpasset kameraer med APS-C-sensorer og kan altså ikke bruges på full-frame. V-DSLR 16mm T2.2 ED AS UMC CS er i butikkerne i begyndelsen af september til en pris på 3999 kroner.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev