Cookie- og privatlivspolitik

Perfekte farver fra skærm til print

Er du træt af, at billederne på din skærm aldrig matcher de færdige print, så er der hjælp at hente. Med de nyeste kalibreringsenheder undgår du nemlig både at spilde tid og bruge unødige papirmængder på at ramme plet.

  • Dato: 28.01.2013

Hent låst indhold > klik her

Selv om man har købt en spritny computerskærm, kan man ikke være sikker på, at farvegengivelse og kontrastforhold er korrekte. Har du en gammel skærm, skal du være opmærksom på, at skærmens evne til at gengive farver og kontrast ændres med alderen, og resultatet er i begge tilfælde, at de print, man laver, ser skuffende anderledes ud på papir, end når billederne ses på skærmen. Det er naturligvis utilfredsstillende, når man har brugt lang tid på at kæle for sine fotos i billedbehandlingen og egentlig synes, man har valgt de rigtige indstillinger i printerdriveren.

Løsningen er at justere sin skærm, så den gengiver både farver og kontrast korrekt. Det kaldes at kalibrere sin skærm, og til det formål bruger man et særligt værktøj, som placeres på skærmen. I denne artikel viser vi, hvordan du bruger dem. Det er i øvrigt vigtigt at nævne, at du skal kalibrere skærmen med jævne mellemrum, fx én gang om måneden. Skærme viser farver forskelligt, og farvebalancen rykker sig over tid.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev