Cookie- og privatlivspolitik
Sony, IMX224MQV

Sony laver mørkesensor

Eller hvad man nu skal kalde den CMOS-sag, som Sony har udviklet. Den kan nemlig danne et billede, selv om du skyder i buldrende nattemørke.

  • Dato: 21.10.2014

Sonys nye billedsensor er ikke stor, kun 4,8 x 3,6 mm, måler den og 1,27 mio. pixels består den af, men til gengæld kan den noget ingen anden kan, nemlig se i mørke. Ved kun 0,005 lux kan den danne et billede. Det svarer til en nat uden månelys og stjerner, altså fuldkomment mørke. En nat badet i månelys har til sammenligning en lux-værdi på 1,o.

Desværre kommer IMX224MQV, som billedsensoren hedder, ikke umiddelbart til kameraer, da den er udviklet til bilindustrien. Her skal den bruges til at genkende skilte, vejstriber og forankørende, til gavn for autopilot, automatisk nødbremsesystem, parkeringsassistent og den slags. Sony c-mos sensor, IMX224MQV. Billederne her viser fotos taget ved en lukkertid på 1/60 sekund ved F1.4. Billedet til venstre er IMX224MQV og til højre er vist en normal sensor.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev