Cookie- og privatlivspolitik

Alt om GoPro kameraer

Hvad er et GoPro kamera? Læs om smarte, små aktion kameraer her. Er de vandtætte, kan de mountes på en drone. Hvad er bedst GoPro HERO4 eller GoPro All-in-one? Få alle svarene her.

  • Af: GoPro
  • Dato: 02.08.2015

Vil du læser mere om GoPro kameraer? Så besøg vores temaside her

Sjovere optagelser med GoPro kamera

Med små action kameraer som GoPro HERO kan man få fotos og videooptagelser, som ingen andre kameratyper kan klare.

GoPro Hero 4 kamera

Det, der gør kameraerne så populære, er, at de er ekstremt små, har en kraftig vidvinkel, så man får masser af motiv med, og at de ved hjælp af tilbehør kan monteres på droner, biler, hjelme og cykler. Flere modeller er vandtætte, og ellers kan de komme i undervandshuse, som enten følger med eller fås som tilbehør. Det giver optagelser, man slet ikke kan lave med dyrt grej, og prisen for GoPro action kameraerne er forholdsvis lav.

Typisk kan man fjernstyre kameraerne fra en smartphone, så man fx kan sidde mageligt ind i bilen, mens kameraet er monteret på siden af bilen.

Navnet GoPro er nærmest blevet synonymt med denne type kamera, og det var da også den amerikanske producent, der for alvor udbredte kameratypen. I dag er dog mange alternativer til GoPro kameraer, heriblandt fra producenter som Sony, Panasonic, Garmin, TomTom og Ricoh.

Her kan du se, hvad nogle af de største producenter byder på.

GoPro HERO4

GoPro har tre modeller, der alle hedder HERO4. Session er den mindste og er en lille sag, der optager video i op til 1440p og fotos på 8,0 mio. pixels. Det er vandtæt ned til 10 meter. Silver har indbygget berøringsfølsom skærm og kan optage i 4K, men kun med 15 billeder i sekundet. Full HD skydes med op til 60 billeder i sekundet, og man får undervandhus med. Det gør man også i topmodellen Black, der er uden skærm. Her er der 4K med 30 billeder i sekundet, og det kan tage fotos på12,0 mio. pixels, som kan skydes med 30 billeder i sekundet.

Man kan tilkøbe flere typer GoPro udstyr som fx GoPro mounts (til montering af GoPro på hjelme, cykler, biler, både og meget andet) samt GoPro sticks (en stang til at håndholde sit GoPro kamera med). Tidligere modeller af det populære action og undervanskamera er blandt andet: GoPro HERO3 og GoPro HERO2. Den tidligere GoPro HERO3 White og nye HERO All-in-one er de neddroslede versioner af kameraet - de kan fås til en billig pris. GoPro Silver er mellemklassekameraer med en lidt højere pris og bedre specifikationer.

Panasonic HX

Panasonic

HX-A1 er nyeste model. Kameraet vejer blot 45 gram og er godt otte cm langt. Det er vandtæt til 1,5 meter og skyder i Full HD, men foto er kun på 2,66 mio. pixels. Det større HX-A500E optager i 4K, og her er objektivdelen adskilt fra optagemodul med skærm via et kabel.

Ricoh WG-M1 undervandskamera

Ricoh

WG-M1 hedder den forløbigt ene model fra Ricoh. Opløsningen på fotos er på 14,0 mio. pixels, og videoer i er Full HD på Ricohs action kamera, der klarer en vanddybde på ti meter og har indbygget skærm.

TomTom Bandit GoPro alternativ

TomTom

TomTom har også kastet sig ind i genren med Bandit, der optager video i 4K. Man kan redigere film direkte i kameraet via smartphone. Ved hjælp af et objektivdæksel som tilbehør kan det bruges under vand. Fotos har en opløsning på 16,0 mio. pixels.

Garmin Virb undervandskamera

Garmin

Garmins action kameraer hedder VIRB, og topmodellen VIRB XE klarer 50 meters vanddybde og skyder i 1440p. Fotos er på 12,0 mio. pixels med op til 30 billeder i sekundet. En række sensorer holder øje med bevægelse og fx højde og dybde.

Sony X1000V 4K kamera

Sony

Sony har en række modeller på programmet, hvor den nyeste topmodel er X1000V, der optager i 4K. Med tilbehør kan det komme ned på ti meters vanddybde.

Vil du læser mere om GoPro kameraer? Så besøg vores temaside her

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev