Casio satser på topfart

Det nyeste medlem af Casio Exilim-familien har verdens første dobbelte bracketing-funktion, der giver fotoentusiasten helt nye muligheder. Kameraet har desuden et lysstærkt objektiv.

Casio har lanceret Exilim EX-10, som er et nyt kompakt flagskib med en brændvidde på 28-112 mm, hvilket svarer til 4x optisk zoom. Der er desuden mulighed for at bruge en lysstærk blænde F1.8. Det er verdens første model med en såkaldt dual-combination bracketing-funktion. Man kan også lave andre kreative typer af optagelse som fx time-lapse.

Huset er lavet i magnesium og aluminium, og den fleksible lcd-skærm på 3,5 tommer kan drejes 180 grader rundt, så man let kan optage fra kreative vinkler og dermed får mulighed for at lave fx selvportrætter. Den berøringsfølsomme skærm, der er af typen Super Clear LCD, har en høj opløsning på 921.600 punkter. Der er også indbygget wi-fi og mulighed for at optage i raw-format. Man kan også optage i jpeg og raw samtidig.

Kameraets relativt store cmos-sensor på 1/1,7 tommer er ifølge producenten optimeret til optagelser i høj hastighed. Sensoren bakkes op af den nye Exilim Engine HS 3-processor, og ISO går til 12.800. Der er live view i modellen, men ingen søger. Den særlige kontrolring omkring objektivet giver mulighed for at indstille fx ISO-værdi og blænde. Casio Exilim EX-10 har en opløsning på 12,0 mio. pixels og kan skyde billeder i raw-format. Prisen er endnu ikke offentliggjort.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...