RX100 V and Alpha6500

Første møde med Sony RX100 V og Alpha6500

For få uger siden løftede Sony sløret forto ny kameraer, et kompaktkamera og flagskib i Alpha-linjen, og vi har fået lejlighed til at prøve de to kameraer. Læs med her, og se video og billeder.

Sony præsentere for nyligt to nye spændende modeller, nemlig flagskibet inden for systemkameraer med APS-C-sensor, Alpha6500, og RX100 V, et kompaktkamera med en 1”-sensor.

> Læs også:Sony slår rekorder med Alpha6500 og RX100 V.

Vi har været en tur forbi Sonys hovedkvarter i London for at lege lidt med de to kameraer.

Kompaktkameraet RX100 V

Lad os starte med det, som Sony kalder verdens hurtigste kompaktkamera med en 1”-sensor, RX100 V.

RX100 V er i sandhed et lommekamera og er i virkeligheden lettest at håndtere med én hånd. Faktisk er det så lille, at det bliver lidt en udfordring at anvende i store mandehænder.

Til gengæld er kameraet på ingen måde lille, når det kommer til indmaden. RX100 V kan bryste sig af 24 billeder i sekundet, som det kan klare i op til 150 skud.

Vi fik rig mulighed for at teste netop dette, blandt andet på et par hurtigdansende breakdancere, hvor det var afgørende at fange hvert eneste øjeblik for at få det helt rigtige motiv i kassen. Kvaliteten af de mange skud var flot, selv om ikke hver og én frame var drønskarp.

Et andet kreativt motiv var maling, der dansede på toppen af en højlydt subwoofer. Her fangede vi blandt andet dette skud.

Vi testede også den hurtige autofokus og 4K-video, som umiddelbart tegnede fint. Kameraet kan nu tage 40x slow i dobbelt så lang tid som tidligere, og det skulle vi da også forsøge os med.

Prisen på RX100 V bliver 9.500 kroner.

Systemkameraet Alpha6500

Flagskibet Alpha6500 er absolut et lækkert kamera, som vi glæder os til at lege mere med. Det ligger godt i hånden med et forbedret greb, og muligheden for at lægge fokus via skærmen fungerer umiddelbart fint.

Autofokus er ifølge Sony verdens hurtigste på et APS-C-kamera , hvilket vi dog ikke denne gang fik anledning til at teste.

Alpha bider fra sig med imponerende 11 billeder i sekundet i op til 269 skud. Desværre var den endelige firmware på Alpha 6500 ikke klar, så vi kan ikke vise optagelser fra kameraet. Men derfor kan vi jo godt nyde lyden af en udløserknap i bund.

Prisen på Alpha6500 ender på 13.500 for kamerahuset og 22.000 med kitobjektiv.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...