Cookie- og privatlivspolitik

Fremtidens kamera med mange gigapixels er skabt

Amerikanske forskere har taget utraditionelle metoder i brug for at opnå en forrygende høj opløsning. Fokus er også ret speciel.

  • Dato: 25.06.2012

Den gruppe forskere fra blandt andet amerikanske universiteter har skabt et helt særligt kamerasystem med en så tårnhøj opløsning, at pixelræset blandt de normale kameraproducenter bliver gjort fuldstændigt til skamme.

Det nye Aware-kamera er under fuld udvikling og byder allerede nu på en opløsning på omkring to gigapixels – altså 2000 mio. pixels. Og senere i år ventes en ny model at komme med mellem fem og ti gigapixels. Systemets teoretiske grænse er på omkring 50 gigapixels.

Den vanvittige opløsning kan lade sig gøre, fordi systemet benytter en lang række uafhængige billedchips, der alle ser motivet gennem den samme optik. De små kameraer er placeret i en bue, så de alle kan være rettet ind mod det optiske midtpunkt. En anden usædvanlig fordel ved det specielle arrangement er, at hver delkamera kan fokusere uafhængigt af de andre.

Projektet bliver ledet af Duke University, men der deltager også forskere fra University of Arizona samt University of California San Diego, ligesom virksomheder som Aptina, Raytheon, RPC Photonics og Distant Focus Corporation er med til at bygge fremtiden. Du kan læse meget mere på engelsk om det usædvanlige Aware 2-kamera her.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev