Cookie- og privatlivspolitik
WestLicht Photographica Auction Leica O

Gammelt Leica slår verdensrekord i pris

Normalt er investering i kameraudstyr ikke den mest guldrandede forretning, men en helt særlig model har netop indbragt ejeren godt 16 millioner kroner.

  • Dato: 16.05.2012

Hvis du har arvet et ældgammelt Leica-kamera, som bare ligger og samler støv, så er det nok en god idé at finde det frem og få styr på modelnummeret. Du kan nemlig være ekstrem heldig og stå med en mindre formue. I weekenden blev et Leica O-Series solgt til den nette sum af 2,16 millioner Euro – svarende til godt 16 millioner danske kroner.

Det skete hos WestLicht Photographica Auction i Østrig. Sælgeren havde lagt ud med at forlange 300.000 Euro, så vedkommende er sikkert svært godt tilfreds med at have indbragt en ny verdensrekord, hvad angår pris. Et lignende kamera blev sidst solgt for 1,32 millioner Euro.

Der er tale om et unikt Leica O-Series, der kun blev produceret omkring 25 af tilbage i 1923. Modellen skulle teste markedet og var forløberen for Leica A. Det solgte kamera havde serienummeret 116, er i fremragende stand og fungerer uden problemer. Spørgsmålet er så, om man til den pris overhovedet tør bruge kameraet til at tage fotos med. Du kan se billeder af Leica O-modellen her.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev