Cookie- og privatlivspolitik

Gang i kameraproduktionen

Trods jordskælv, tsunami og oversvømmelser steg den japanske produktion af systemkameraer og spejlrefleks i 2011 med over 20 procent i forhold til året før. Til gengæld faldt produktionen af kompaktkameraer.

  • Dato: 14.02.2012

De japanske kameraproducenter sendte i alt 15,7 mio. kameraer til udskifteligt objektiv ud fra fabrikkerne sidste år. Det viser nye tal fra producentsammenslutningen CIPA. Cirka en tredjedel af produktionen blev sendt her til Europa. Selv om flere fabrikker blev ramt af jordskælvet og den efterfølgende tsunami i det østlige Japan i marts sidste år, og fabrikker i Thailand blev oversvømmet i efteråret, er det lykkedes at øge produktionen i forhold til året før, hvor der blev produceret 12,9 mio. enheder.

Også på objektivsiden er der sket en stigning. I alt 26,0 mio. objektiver blev der produceret i 2011 mod 21, 7 mio. i 2010. Til gengæld er der ikke helt så meget gang i kompaktkameraerne, som der har været. I 2010 blev der lavet 108,6 mio., mens der sidste år kun blev produceret 99,8 mio. I år forventer CIPA i øvrigt en produktion på hele 18,3 mio. kameraer til udskiftelige objektiver.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev