Instantkameraer buldrer frem

Instantkameraer hitter på Photokina

Selv om Photokina bød på mange spændende kameranyheder med nye teknologiske kraftspring, så er en anden tendens også tydelig. Instant-kameraerne buldrer frem.

26. september 2016

Fujifilm har succes med det, Polaroid gør det – og selv Leica har set fidusen.

De gammeldags instantkameraer i stil med de gamle polaroidkameraer er nemlig blevet så populære, at selv hæderkronede kameraproducenter har kastet sig ind i noget der minder om en instant-krig.

Fujifilm i designer-variant

Fujifilm byder med deres nyeste modeller instax mini 70 og mini 90 på analoge kameraer, som leverer papirprint i størrelsen 8,6 cm x 5,4 cm.

Kameraerne tager ingen hukommelseskort, så du får ingen digitale filer med hjem. Kun de hurtige print, du får lige i hånden få sekunder efter, du har taget billedet.

Du kan endda få en special edition instax mini 70 udformet af designeren Michael Kors.

En normal udgave kan fås for 999 kroner, mens Michael Kors-versionen endnu ikke er prissat. Fujifilm instax mini 90, der har et mere retroagtigt design, koster også omkring 1000 kroner.

Avanceret Leica

Leica overraskede på Photokina med deres instant-kamera Leica Sofort, der fås i farverne mint, orange og hvid.

Sofort kan bruge Leicas to nye papirtyper i sort-hvid eller farve, men kameraet kan også tage Fujifilms instax-papir, da billedformatet er det samme.

Kameraet har mange indstillingsmulighed for at kamera i denne klasse, makro, bulb og action. Kameraets pris forventes at ligge omkring 3000 kroner.

Polarid - både instant og digitalt

Kameraproducenten Polaroid er også klar med en ny model. Det er kameraet Polaroid Snap Touch, der adskiller sig fra forgængeren ved at have en berøringsfølsom skærm.

I modsætning til de andre kameraer af instant-typen, så taget Snap Touch microSD-kort, så filerne også kan gemmes digitalt. Den forventede pris ligger omkring 2000 kroner.

> Læs alle nyhederne fra Photokina.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...