Cookie- og privatlivspolitik
Kameratest: Den hårde mellemklasse

Kameratest: Den hårde mellemklasse

Systemkameraet har bevæget sig fra at være et alternativ til spejlrefleks til at være en direkte trussel. Men hvordan klarer de sig, når man tester dem op mod hinanden?

  • Dato: 08.07.2016

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Debatten om spejlrefleks versus spejlløse alternativer raser som aldrig før.

Er systemkameraet fremtiden, eller har spejlreflekskameraet stadig en berettigelse trods højere pris, vægt og størrelse?

Vi har testet 7 kameraer i begge kategorier fra producenterne Canon, Fujifilm, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax og Sony. Fælles for alle er, at prisen ligger under 10.000 kroner.

Fordele og ulemper

Spejlreflekskameraets force har alle dage været spejlreflekssøgeren og den hurtige autofokus.

Systemet af et spejl og et prisme, der vinkler motivet direkte op i søgeren uden forsinkelse, har gjort denne kameratype til den foretrukne blandt entusiaster og professionelle – ikke mindst fordi søgerbilledet også er dejligt lyst.

Der er flere muligheder, når det kommer til objektiver til DSLR, og kitobjektivet er tit mere anvendeligt her end på systemkameraet. Omvendt er systemkameraet mindre, lettere og generelt mere kompakt, hvilket gør det populært for fotografen på farten.

De nye elektroniske søgere i systemkameraer viser eksponeringen præcis, som den bliver, inklusive farvemætning. De har tydelig ansigtsgenkendelse og kan desuden bruges til videooptagelse, hvilket spejlreflekssøgerne ikke kan.

Generelt høj kvalitet

I vores test i Digital FOTO 11/2016 kan du se, hvordan 7 aktuelle modeller klarer sig, og der er benhård kamp om de bedste placeringer.

Selv den billigste model gør det overbevisende godt. På vores skala fra 1-10 scorer alle kameraerne mellem 8,5 og 9, og fælles for alle er, at billedkvaliteten imponerer hele vejen rundt.

Kameaerne i testen er: Canon 80D, Fujifilm X-E2S, Nikon D7200, Olympus PEN-F, Panasonic Lumix DMC-GX8, Pentax K-3 II og Sony Alpha6300.

Som abonnent kan du læse hele testen ved at downloade pdf’en øverst på siden.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev